Un excelent smoothie pentru micul dejun.

Nu imi place sa gatesc. O spun sus si tare, in conditiile in care am incercat din rasputeri sa fac in asa fel incat sa imi placa aceasta activitate. Nu am reusit. Nu spun ca nu gatesc. O fac din cand in cand, mai mult cand este nevoie. Am cateodata porniri sa incerc lucruri noi, dar, pentru ca de obicei nu imi ies, le las balta. E o trasatura de familie, e clar, o mostenesc pe maica-mea, care a facut primul cozonac pe la 40 de ani si ar fi putut fi cu usurinta considerat arma alba. Desi s-a considerat mai mereu o gospodina desavarsita (nu ma intrebati de ce), maica-mea nu prea are veleitati intr-ale gatitului. Bine, ea a facut macar la 40 de ani cozonac, eu nici macar nu am incercat. Cand am diversificat-o pe fii-mea, a fost un chin. Eram nevoita sa gatesc in fiecare zi. Gatesc e un fel de-a zice. Pasam chestii oribile ca aspect si nici prea placute la gust, dar trebuia sa o fac in fiecare zi. Ba chiar am facut si branza de vaci in casa. Cand a mai crescut ceva, m-am incumetat si la briose. Din cand in cand, mai incerc si cate o placinta. Conditiile esentiale: sa se faca rapid, ca sa nu murdaresc prea multe vase si sa fie cat mai simpla, ca sa se si poata manca. Intre timp, gatitul pentru copil l-a preluat mama si cea mica pare multumita, slava cerului!

Unul dintre motivele pentru care nu imi place sa gatesc este ca nu am rabdare. Atentia la detalii in bucatarie este pentru mine un lucru plictisitor si care ma face sa renunt destul de repede. Nu acelasi lucru se poate spune despre Th., care are o rabdare in bucatarie… vecina cu obsesia. Pe el cica il relaxeaza, asa ca m-am gandit sa il las de fiecare data pe om sa se manifeste ca atare. Doar mi-l doresc relaxat, nu? Ei bine, una din chestiile pe care o face in bucatarie (caci asta nu ar putea fi trecuta chiar la capitolul gatit) este un excelent smoothie pe care ne place sa il consumam dimineata. Am corupt-o si pe Thea, nici nu a fost greu. Si e haios sa ii vezi pe amandoi preocupati de ce fructe sa puna in vas si cat iaurt sa adauge sau daca sa puna fulgi de hrisca sau de ovaz. Rezultatul este unul delicios, racoritor, hranitor si sanatos.

Etichete:

postari similare

by
Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0 Distribuiri

DESPRE MINE

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

La 5 zile dupa ce am implinit 40 de ani, am nascut-o pe Thea. Ea a fost cea care mi-a implinit viata. Despre implinire si drumul complicat spre fericire, te invit sa citesti aici.
Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.