Doua sarcini pierdute si o minune

doua sarcini pierdute

Cand am implinit 35 de ani, eram insarcinata. In seara aceleasi zile am inceput sa pierd sarcina. Un inceput cu sfarsit in cateva zile, pana cand pierderea s-a finalizat. Cauze? Necunoscute, dupa cum mi-a spus doctora pe care o aveam la acea vreme. Si care m-a trimis acasa sa mai incerc. Poate data viitoare am mai mult succes. Cand mi-a spus asta se uita la mine cu niste ochi reci, complet inexpersivi. Stiu ca nu eram eu primul caz pe care il vedea si cel mai probabil nici ultimul. Pentru mine insa era o pierdere insemnata. Chiar daca nu fusesem constienta de sarcina decat cateva zile.

Acela a fost inceputul unui drum destul de lung, dar mai ales anevoios. Pentru care nu eram absolut deloc pregatita. Un drum pe care am descoperit ca am trombofilie, dar si ca e un fel de boala la moda. Pe care si-o descopera extrem de multe gravide la un moment dat si care poate fi tinuta sub control, atata vreme cat consulti un hematolog priceput si un medic ginecolog care stie ce e aia. Un drum la inceputul caruia mi-a fost teama sa raman din nou insarcinata. De frica unei noi pierderi. Un drum pe care am incercat sa descopar cauza cu certitudine si am esuat. Un drum pe care, dupa un an jumatate am ramas din nou gravida si apoi am pierdut din nou si a doua sarcina. Atunci a fost prima data cand mi-am pus intrebarea daca voi putea avea vreodata copii.

Si pentru ca eram disperata ca nu cumva raspunsul sa fie nu, am facut tot ce mi-a stat in putinta sa obtin o sarcina. Chiar si un FIV. Fiindca timpul nu trecea in favoarea mea si pentru ca nu mai obtineam o sarcina pe cale naturala, am recurs la aceasta procedura de reproducere umana asistata, la clinica Genesis din Atena. Am esuat cu prima procedura, asa ca am acceptat sa fac o operatie laparoscopica de examinare a uterului. In timpu ei mi-au gasit si indepartat tesut de endometrioza de pe un ovar si din uter. Asa ca sansele pentru al doilea FIV erau considerabil mai mari. Inainte de a incepe procedurile pentru a doua fertilizare in vitro, intr-o zi de miercuri, am avut un test de sarcina pozitiv. Pur si simplu. Natural. Doua linii puternic conturate pe un test de sarcina au fost inceputul unui alt tip de drum. Cel la capatul caruia aveam sa o cunoastem pe Thea.

Related Posts

by
Next Post

Comments

  1. Pingback: Cand lucrurile se intampla normal, uimirea e maxima! – Mama la 40 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DESPRE MINE

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

La 5 zile dupa ce am implinit 40 de ani, am nascut-o pe Thea. Ea a fost cea care mi-a implinit viata. Despre implinire si drumul complicat spre fericire, te invit sa citesti aici.
Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.
Shares