5 lucruri pe care sa nu i le spui unei femei care nu doarme

Nu, nu e vorba despre insomnii. Somn exista din plin. Din prea-plin! Sa zicem ca nu se doarme din pricina de copil mic si alaptare. Acesta fiind contextul, ma gandeam ca ar fi bine ca oamenii din jur sa stie ce sa NU spuna unei femei aflate intr-o astfel de situatie, putin dificila, as spune.

  1. In nici un caz nu ii spune ca nu procedeaza corect cand il readoarme pe cel mic. Nu, nu e un moment bun in care sa ii explici cum trebuie facut, de fapt, si ce greseste ea fundamental. Daca mai adaugi si faptul ca tu ai reusit sa il adormi dupa propriile tale reguli, se va infuria de-a binelea. Uneori, functioneaza si metoda ei, alteori, nu, e drept.
  2. Nu te apuca sa ii spui ca a avut colici copilul din cauza ei, pentru ca a mancat ceva nepotrivit. Si mai ales nu face asta citind din carti mai mult sau mai putin avizate. Daca te apuci sa ii pui restrictii alimentare, dupa toate celelalte restrictii pe care oricum le are, nu o sa te priveasca deloc cu simpatie.
  3. Cafeaua e un subiect sensibil. Daca ii vei spune ca din pricina faptului ca bea cafea apar colicii la micut, cand stii ca e prima intrebare pe care a pus-o consultantului in alaptare care i-a dat ok-ul si cand stii ca e placerea ei de dimineata, o sa te alegi cu vorbe de duh. Spuse de ea in gand. Sau cu voce tare. Depinde cine e prin preajma.
  4. Daca vorbesti cu ea de dimineata la telefon si ti se pare ca are o voce mohorata si o intrebi de ce-ti vorbeste asa, iar ea iti spune ca nu a dormit toata noaptea, ultimul lucru pe care il asteapta de la tine este sa ii spui: ce sa iti fac, cine te-a pus sa faci iar copil? Sa nu te mire ca iti tranteste telefonul in nas, oricat de nepoliticos ar parea. Mai bine o intrebi cu ce o poti ajuta si chiar incerci sa o faci. In plus, putina empatie nu a omorat pe nimeni. Din cate stiu eu.
  5. Ar fi bine sa nu ii spui “Odihneste-te si tu, nu vezi ce cearcane ai?”. Pffff, nu suna bine deloc, mai ales ca asta incearca, sa se odihneasca, nu e ca si cum nu ar vrea sau se duce in cubluri si danseaza pana dimineata. Da, nu doarme, dar de la altceva i se trage. Capisci? 🙂
Tags: alaptare, copil mic, nesomn, noapte, oboseala, somn

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DESPRE MINE

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

La 5 zile dupa ce am implinit 40 de ani, am nascut-o pe Thea. Ea a fost cea care mi-a implinit viata. Despre implinire si drumul complicat spre fericire, te invit sa citesti aici.
Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.
Shares