3 lucruri pe care nu credeam ca le voi face, inainte de a deveni mama

Sa te uiti in jur si spui ca tu nu vei face niciodata asa ceva e simplu. Am facut asta. Imi era perfect clar ce voi face si mai ales ce nu voi face atunci cand voi avea copii. Si, cu toate acestea, am invatat pe propria piele cat de adevarat este ca nu e bine sa spui niciodata!

Eram sigura ca nu voi face parte dintre cele care vor folosi diminutive, dupa ce apar copiii in viata mea. Vedeam asta des in jur, folosirea lor mi se parea ceva exagerat de-a dreptul. Hai, manuta mai merge, dar cacuta? Doamne, iarta-ma! Ei bine, nu mai departe de cateva zile in urma, ma trezesc ca o intreb pe Thea daca vrea sa faca cacuta! Hopaaa! Sigur ca manutele, guritele sunt la ordinea zilei. Dupa cum, evadata fiind intr-o seara la pedichiura, o rog pe doamna care se ocupa de… piciorusele mele sa imi taie unghiutele foarte scurt. Aaaaa, pardon, unghoaiele, ca asa ajunsesera dupa ce nu mai calcasem pe la salon de ceva vreme.

Nu credeam nici in ruptul capului ca eu si Th ne vom alinta vreodata… bebe. Adica, el imi zice mie bebe, eu ii zic lui tot bebe. Am devenit in felul acesta familia Bebe, intrucat sunt multe momente in care Theei ne adresam cu acelasi apelativ, iar Petru e chiar un … bebe!

Au fost vremuri cand eram mai mult decat precisa ca nimic nu are cum sa conteze mai mult decat cariera. Adica, mult mai mult. Si, cu toate acestea, la ceva vreme departare si cu doi copii in dotare, ma gandesc serios ca absolut nimic nu este mai important decat ei. Educatia lor, sentimentele lor, eu langa ei cat mai mult timp. Poate ca este un “efect advers” al faptului ca am facut copiii la batranete, cand am trait deja perioada de glorie profesionala. Sigur ca voi mai munci. Dar la fel de sigur ca doar pentru copiii mei ma voi mai perpeli noptile.

Aventura aceasta de a fi mama te schimba, cu siguranta. Din toate punctele de vedere, zic eu. Constat asta la mine, la felul in care vad lumea, la modul in care ma uit la oameni (mda, la unii chiar mai urat decat ma uitam inainte, dar lucrez la asta!), la ce invat in aproape fiecare zi sau la ce trec cu vederea mult mai usor acum. Niciodata sa nu spui niciodata e atat, atat de adevarat!

Tags: copii, diminutive, mama, niciodata

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DESPRE MINE

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

La 5 zile dupa ce am implinit 40 de ani, am nascut-o pe Thea. Ea a fost cea care mi-a implinit viata. Despre implinire si drumul complicat spre fericire, te invit sa citesti aici.
Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.
Shares