De opt luni cu Petru

Ieri, Petru a implinit 8 luni de cand a venit la noi in familie. Nu mai are nimic din sfrijitul cu talpi mari, rosu la fata si lungan, care nici nu putea sa planga de somn ce ii era, pe care l-am vazut prima oara la maternitate. Acum plange din toti rarunchii si deseori pare ca aceasta este activitatea lui preferata.

Da, e genul plangacios, nu mai are talpile asa de mari, nici rosu aprins nu mai e la fata. E un pisicher si jumatate, un rasfatat si un incapatanat, dar cand te priveste fix in ochi cu cele doua luminite jucause si rade cu toata fata cand il privesti, parca uiti cat poate fi de plangacios. In plus, se mai si rusineaza si clipeste des din genele uriase, de iti vine sa il mananci.

Nu iubeste mancarea prea tare, merge de-a busilea si exploreaza peste tot pe unde nu are voie, asa ca deseori il gasesc cu aspiratorul in gura sau cu un cablu scos din priza, pe care il roade cu pofta. Nu, nu chemati protectia copilului, inca avem lucrurile sub control.

Thea ii spune “frumosul meu”, iar el o trage de par in semn de recunostinta pentru cuvintele frumose. Nimic nu se compara cu momentele in care se joaca linistiti impreuna. Inca rare. Sper la marirea duratei cat de curand posibil, chiar daca sunt convinsa ca se va lasa cu razboi din pricina impartitului de jucarii. Il mai alintam Tinti (asa i-a spus Thea la un moment dat si noua ne-a placut) sau Petrecanie.

E cam dependent de maica-sa (!), asa ca nu ii place sa ma scape din vedere. Si nici sa plec de langa el. Ceea ce ne creeaza frustrari amandurora, lui pentru ca eu totusi mai plec din camera in care este el, mie pentru ca nu pot face mare lucru din pricina ca plange fara mine.

Din pacate, cele 8 luni ne-au prins intr-un plin episod de viroza, cu o febra incapatanata cum nu am mai avut parte pana acum. Dar despre asta, intr-o alta postare!

 

Tags: 8 luni, dependenta, familie, Petru, plangacios

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DESPRE MINE

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

La 5 zile dupa ce am implinit 40 de ani, am nascut-o pe Thea. Ea a fost cea care mi-a implinit viata. Despre implinire si drumul complicat spre fericire, te invit sa citesti aici.
Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.
Shares