Sa creasca mai repede! Sau nu?

Ma uit uneori la Petru si imi doresc sa creasca ceva mai mare. Si ceva mai repede. Sa poata fi putin mai independent, sa inceapa sa mearga si sa vorbeasca, sa ne intelegem ca oamenii, cum ar veni. Imi imaginez ca, o data ce se vor intampla toate aceastea, ni se va usura macar putin viata cu doi copii.

Apoi, ma opresc. Mi se pare ca vreau sa grabesc timpul aiurea. Daca Petru creste, eu imbatranesc, nu? Cam asa. Si, dincolo de asta, ma uit ce s-a intamplat cu Thea. Am inchis ochii si cand i-am deschis ea deja mergea, vorbea, voia codite, isi alegea singura hainele din dulap, voia sa invete engleza, isi dorea sa devina cantareata. Sau balerina. Si parca acum era pufosenia din bratele mele care mirosea a lapte si a bebelus mic-mic si care facea prima intoarcere de pe spate pe burta de nu conteneam sa ne mai minunam cand ne uitam la filmulet.

In curand, va merge la gradinita. Un pas major, pentru care nu imi dau seama daca sunt pregatita, stiu sigur ca va trebui sa devin. Ce vreau sa spun este ca timpul trece repede, e un lucru pe care il stim cu totii. Ne trezim cu copiii mari si ne intrebam cand au crescut oare? Cum de s-a putut intampla asta atat de rapid?

Si atunci, de ce oare, stiind asta, mi-as mai si dori sa treaca si mai repede decat oricum o face?! Da, pentru ca sper intr-o mai usoara gestionare a situatiei, imi spun ca ne vom intelege mai bine cu el mai mare, poate va fi mai putin plangacios. Corect. Ce mi se pare insa si mai corect de atat este ca fiecare varsta a copilului are un farmec absolut delicios, cu care nu te mai intalnesti niciodata si pentru care o sa simti dor la un moment dat. Asa ca: aici si acum. Asta e cel mai important moment si loc.

Tags: copii, timp, varsta

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DESPRE MINE

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

La 5 zile dupa ce am implinit 40 de ani, am nascut-o pe Thea. Ea a fost cea care mi-a implinit viata. Despre implinire si drumul complicat spre fericire, te invit sa citesti aici.
Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.
Shares