5 lucruri pe care le-am facut diferit la al doilea copil

Auzisem la un moment dat o vorba conform careia primul copil mananca pamant din ghiveci si mama se ingrijoreaza, il duce la medic sa il consulte, sa se asigure ca este totul in ordine. La al doilea copil, cand se intampla acelasi lucru, il ia, il spala la gura si cam atat. La al treilea, il intreaba daca s-a saturat sau mai vrea mancare. Cam asa si noi. Pastrand evident proportiile, cam asa si la noi. Sunt cateva lucruri pe care la al doilea copil nu le-am mai facut si a supravietuit toata lumea bine-mersi.

Nu am mai mers la zeci de sedinte de kinetoterapie, de masaje si mai stiu eu ce proceduri corporale de bebelusi. E drept, cu Thea am avut cateva probleme cu un sold imatur dezvoltat si am facut cateva sedinte de kinetoterapie. Apoi, am avut pe cineva care a venit acasa sa ii faca masaj, sa faca tot felul de exercitii cu ea. Nimic din toate acestea la Petru, mai putin o ecografie de sold, care la el ne-a confirmat ca e totul in regula. Desigur, daca ar fi fost probleme, am fi urmat acelasi drum deja cunoscut.

Nu am mai facut zeci de poze, in toate pozitiile, la fiecare miscare, la toate intoarcerile si la orice sughit al lui Petru, asa cum am facut la Thea. Nu stiu de ce. Poate pentru ca nu am mai avut atat de mult timp la Petru, asa cum am avut la Thea. Asa se intampla cand sunt mai multi, timpul e acelasi e e musai sa il imparti, ca sa fie toata lumea multumita. Cat de cat.

Nu i-am mai facut baie in cadita si nu am mai masurat temperatura apei pana se consuma bateria termometrului, asa cum faceam la Thea. Baia a fost un moment de stres la primul copil, nu imi dau seama exact de ce. Cert este ca Theei nu i-a prea placut apa si nici acum nu ii place sa ii ajunga o picatura de apa pe fata. Pe Petru, cand era mic, l-am spalat bine mersi in chiuveta, apoi, cand nu a mai incaput, in cada pe suport. Mult mai relaxati am fost. Copilul este innebunit dupa apa si nu pare ca are vreo problema nici daca isi pune dusul pe fata!

Nu am mai fost atat de stresata cu vaccinurile. Poate ca am avut si experienta cu Thea, care nu a avut nici un fel de reactie adversa, cert este ca am mers cu inima mai deschisa atunci cand i-a venti randul si lui Petru. Nu ca nu i le-as fi facut, nici o secunda nu mi-a trecut asta prin minte, insa eram destul de stresata din pricina posibilelor reactii adverse. Pana acum, a fost totul in regula si la Petru, mai avem insa cateva de facut.

Nu am mai stat noptile sa il pazesc pe Petru, sa vad daca respira. Faceam asta deseori cu Thea, terorizata de posibilitatea sa i se intample ceva rau si, drept urmare, pierdeam ore bune de somn. Unul dintre motivele pentru care la Petru nu s-a mai repetat acest lucru este ca sunt moarta de oboseala deseori, as putea dormi si in picioare, asa ca orele de somn sunt sfante. Iar copilul doarme langa mine, tocmai bine sa il simt daca are nevoie de ceva.

Tags: baie, diferit, kinetoterapie, somn

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Aurelia Mirica
  • 26 februarie 2018
  Răspunde

  Ei, acum esti pregatita, sa vezi ca la al treilea vei fi „Supermama”!

   • Irina Manolache
   • 27 februarie 2018
   Răspunde

   haha, e buna gluma! :-))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DESPRE MINE

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

La 5 zile dupa ce am implinit 40 de ani, am nascut-o pe Thea. Ea a fost cea care mi-a implinit viata. Despre implinire si drumul complicat spre fericire, te invit sa citesti aici.
Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.
Shares