Dati-mi primavara inapoi!

Imi e greu sa uit acel 1 martie. Dincolo de faptul ca eram foarte tanara, ce credeti ca s-a intamplat? A venit primavara! Si nu a mai plecat! Eram studenta, am umblat in tricou si geaca si inca nu am uitat acea zi.

Iubesc primavara. Nu inteleg rostul iernii, nici pe cel al toamnei ploioase. Verile noatre au ajuns sa ma stoarca la propriu, asa ca am ramas cu primavara. Iubesc mirosul de verde, parfumul de liliac, ador lalelele si imi plac la nebunie bujorii. Soarele acela care abia se dezmorteste si pe care il cauti cu nesat, vantul inca racoros, ciresii infloriti din Herastrau – toate astea ma ma fac sa ies rapid din auto-impsa hibernare.

Sigur ca mi-a placut cand, pe 1 ianuarie, am alergat si afara erau 13 grade. Nu am tanjit deloc dupa zapada. Iar ieri, stateam intinsa in pat langa Petru, il vegheam sa nu se trezeasca, si ma uitam cu tropaie fulgii de zapada, complet nestingheriti, ca si cum incearca sa isi ia revansa pentru iarna asta fara zapada.

1 martie 2018. Oamenii cumpara flori pentru 1 martie. Afara e ger de chiar crapa pietrele. Iar eu imi vreau primavara inapoi. Cu miros de verde. Si soare din ce in ce mai prietenos. Cum fac? Poate doar urarea preferata a Theei sa ma salveze! Asadar, sa aveti o primavara frumoasa! 🙂

Tags: 1 martie, bujoir, lalele, liliac, primavara, soare, verde

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *