Politica de confidentialitate

Pastrarea confidentialitatii datelor cu caracter personal este esentiala si pentru mine, detinatoarea blogului  mamala40deani.ro, chiar daca acest blog este unul personal. Consider ca si in lipsa aplicarii Regulamentului 679/2016, este important cat tu sa te simti in siguranta cand navighezi, comentezi, distribui pe retelele de socializare articolele scrise pe site sau pur si simplu doresti sa ne contactezi prin email.

 

Pentru a putea veni in intampinarea nevoilor tale cu informatii specifice, trebuie sa inregistrez, pastrez si sa utilizez date tale cu caracter personal.

 

Pe acest blog imi scriu parerile personale. Ma puteti contacta oricand la irina@mamala40deani.ro.

 

Ce sunt datele cu caracter personal?

Prin „date personale” se denumesc datele unice individuale, adica orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”), referitoare la nume, adresa, Cod Numeric Personal,IP sau numar de telefon. Vizitatorii sitului sunt acele  persoane vizate , adică o persoană fizică identificată sau identificabilă.

O persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

 

Ce date cu caracter personal sunt prelucrate?

Datele pe care le prelucrez sunt Datele pe care in mod voluntar le trasmiti prin intermediul formularului de contact , prin formularul de la comentariile de pe site, prin abonarea la newsletter sau atunci cand distribui articolul care ti-a atras atentia, pe retelele de socializare.

 

Numele si prenumele precum si adresa de email – cand completezi formularul de contact, cand te inscrii la newsletter sau cand adaugi un comentariu la un articol.

Ne sunt utile pentru ca numai asa iti pot raspunde solicitarilor si de asemenea, in cazul comentariilor pe blog, te anunt cand apar alte comentarii la postarile adaugate de tine.

 

Date transmise involuntar, atunci cand interactionezi cu blogul meu:

Adresa IP – Atunci cand vizitezi blogul meu, adresa de ip este inregistrata. INSA noi NU folosim adresa ta de IP pentru a te identifica sau pentru a fi folosita in alte scopuri.

Sistemul de operare, browserul, activitatea de navigare și alte informații despre modul în care ai interacționat cu site-ul. Pot colecta aceste informații prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii de similare.

 

Care este temeiul legal pentru prelucrare?

Legalitatea prelucrarii datelor pe care tu le oferi voluntar ( adica cele pe care le trimiti prin completarea și trimiterea formularului de contact, prin trimiterea unui email direct catre adresa mea de email) este bazata pe consimtamantul tau conform art. 6 alin. (1) lit. a din Regulamentul (UE) 679/2016).

 

“Prelucrarea este legală numai dacă și în măsura în care se aplică cel puțin una dintre următoarele condiții:

  1. persoana vizată și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice; “

 

În privința datelor pe care le oferi voluntar prin postarea unui comentariu la un articol de pe blog, temeiul prelucrării este obligația legală de a sprijini exercitarea dreptului de informare, dar și interesul legitim de a oferi cititorilor blogului transparență și informare.

 

În privința datelor pe care le colecteaza automat situl, prin folosirea cookie-urilor sau a altor tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimțământul. Odată cu accesarea blogului meu, îți dai în mod valabil consimțământul asupra prelucrării.

 

Care este scopul pentru care prelucrez datele tale?

In primul rand, colectez datele pe care in mod voluntar le transmiti pentru a comunica cu tine, adica pentru pentru  a-ți răspunde la întrebări și solicitări.

 

Putem sa folosim datele tale în scop de marketing, însă numai în situația în care ți-ai dat consimțământul în prealabil.

 

Pentru a nu mai primi mesaje promoționale, poți urma instrucțiunile de dezabonare incluse în fiecare e-mail sau ne poti solicita si prin email acest lucru. Daca ne-ai trimis datele tale pentru a fi contactat in scopuri de business, folosim datele tale pentru a face demersurile necesare în vederea încheierii unui contract. Alte scopuri pentru care prelucram datele tale sunt: -pentru a ne apăra împotriva atacurilor cibernetice; -pentru a oferi și îmbunătății serviciile pe care le oferim.

 

Perioada de retentie

5 ani.

 

Cu cine partajez datele tale?

Nu dezvălui informaţiile tale către terţe părţi, pentru a fi utilizate în propriile scopuri de marketing sau comerciale ale acestora, fără consimţământul tău.

 

Ce drepturi ai tu?

Drepturile persoanelor vizate privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date:

  • dreptul la informare și acces;
  • dreptul de intervenție asupra datelor;
  • dreptul la rectificare;
  • dreptul la ștergerea datelor;
  • dreptul la restricționarea prelucrarii;
  • dreptul la portabilitatea datelor;
  • dreptul de opoziție și procesul decizitional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri;
  • dreptul de a depune o plângere în fața autorității de supraveghere (www.dataprotection.ro).

DESPRE MINE

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.

La 5 zile dupa ce am implinit 40 de ani, am nascut-o pe Thea. Ea a fost cea care mi-a implinit viata. Despre implinire si drumul complicat spre fericire, te invit sa citesti aici.
Buna! Eu sunt Irina, mama la 40 de ani.
Shares